ANKARA / ÇUBUK - Şehit Selahattin Şişman Ortaokulu

Mrt

12 Mart İstiklal Marşının Kabulü Programı Türkçe öğretmenimiz Kudret KAYMAZ öncülüğünde okulumuz 6A sınıfı ile  hazırlandı. Hazırlanan programda Mehmet Akif 'in İstiklal Marşı' nı yazma süreci kısa bir tiyatro gösterisi ile canlandırıldı. Program bitiminde Üstad'a Mektup konulu yarışmada 1.olan Sıla KOYUNCU'ya ve İstiklal Marşı ve Akif konulu bilgi yarışmasında 1.olan Eslem Müsemma Ceylan ve Elif Sude Yaşar'a ödülleri verildi.

Mrt

Okulumuzda  İstiklal Marşı ve Mehmet Akif ERSOY konulu bilgi yarışması düzenlendi.  Türkçe öğretmenimiz Kudret KAYMAZ'ın hazırlamış olduğu bilgi yarışmasında tüm sorulara doğru cevap vererek 1.olan 6A sınıfı öğrencilerinden Eslem Müsemma CEYLEN ve Elif Sude YAŞAR'ı tebrik ediyoruz.

Şbt

Dilimizin Zenginlikleri Projesi kapsamında şubat ayında Deyim ve Atasözleri ile ilgili çalışmalar yapılmıştır. Deyim ve Atasözleri ile ilgili oyunlar oynanarak öğrencilerin kelime dağarcığına katkıda bulunulması amaçlanmıştır.

Şbt

5,6,7 ve 8.sınıf seviyelerine uygun kitaplar seçilerek gruplar oluşturuldu. Her grup okuduğu kitabı bitirdikten sonra kendi arasında kitap hakkında öğretmenlerinin yönlendirmesiyle kitabı tartışacak, ardında bir sonraki gruptaki arkadaşlarıyla kitap değişimi yapacak. Böylece öğrencilerimiz hem paylaşmayı öğrenecekler hem de okudukları kitaplarla ilgili arkadaşlarıyla tartışarak eleştirel düşünme becerisini kazanmış olacaklar. Okulumuz Türkçe Öğretmeni Kudret KAYMAZ önderliğinde yürütülen bu çalışmada ayrıca öğrenciler okuma minderi tasarımı da yaptılar. Her yerde ve her zaman okumanın önemi üzerine okulumuzda çalışanlar devam edecek.