ANKARA / ÇUBUK - Şehit Selahattin Şişman Ortaokulu

Ekm

29 Ekim 2018 yılında Cumhuriyetin İlanının 95. yılını kutluyor olacağız. Türkiye Büyük Millet Meclisi´nin 29 Ekim 1923´te Cumhuriyet yönetimi ilan etmesinden bu yane tam 95 yıl geçti.Cumhuriyet Bayramı Türkiye Büyük Millet Meclisi´nin 29 Ekim 1923´te Cumhuriyet yönetimi ilan etmesi anısına her yıl 29 Ekim günü Türkiye´de ve Kuzey Kıbrıs´ta kutlanan bir millî bayramdır.

Ekm

İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜMÜZ MURAT ASLAN OKULUMUZU ZİYARET ETTİ. 8. SINIF ÖĞRENCİLERİMİZLE  SOHBET ETTİ.

Ekm

OKULUMUZDA ÖĞRENCİ TEMSİLCİ SEÇİMLERİ YAPILMIŞTIR. SEÇİM SONUÇLARINA GÖRE 8/A SINIFI ÖĞRENCİSİ  BUSE ÇAĞLAR OKUL ÖĞRENCİ TEMSİLCİSİ SEÇİLMİŞTİR.

Ekm

Okulumuz Öğrenci Meclisi Başkanı Seçimin Süreci Başlamıştır.Başkanlık için aday öğrencilerimiz çalışmalarına başlamıştır.

İLÇE MİLLİ EĞİTİM ŞUBE MÜDÜRÜMÜZ ŞENOL AĞBABA OKULUMUZU ZİYARET ETMİŞLERDİR

15 TEMMUZŞEHİTLERİ VE GAZİLERİ ANMA GÜNÜ ETKİNLİKLERİ

2018-2019 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI İLKÖĞRETİM HAFTASI KUTLAMA PROĞRAMI ETKİNLİKLERİ

Nis

OKULUMUZ 7/A SINIFININ İNGİLİZCE ÖĞRETMENİ BURCU HİN İLE TOPLUM HİZMETİ KAPSAMINDA YAPMIŞ OLDUĞU HUZUR EVİ ZİYARETİ

Nis

KÜÇÜK KIZLAR MASA TENİSİ İLÇE YARIŞMASINDA OKULUMUZ İLÇE İKİNCİSİ OLDU.

Kas

BESLENME DOSTU OKUL PROJESİ

Öğrencilerin kişiliği özellikle okul çağlarında şekillenmekte ve yetişkin çağdaki davranışları üzerinde etkili olacak alışkanlıkların edinilmesi yine bu yıllara dayanmaktadır. Bu nedenle, okul içinde sağlıklı beslenme ve hareketli yaşamın teşvik edilmesi amacıyla bu konuda yapılan uygulama ve faaliyetler ile eğitmenlerin sergilediği örnek davranışlar, çocuk ve gençlerimizin sağlıklı yaşam alışkanlıklarını kazanmalarında temel rol oynamaktadır.

Koruyucu sağlık hizmetleri kapsamında, okullarda sağlıklı beslenme, obezitenin önlenmesi ve hareketli yaşam konularında duyarlılığın arttırılması ve bu konuda yapılan iyi uygulamaların desteklenmesi amacıyla, Milli Eğitim Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığının işbirliği içerisinde yürüttüğü "Beslenme Dostu Okul" projesine okulumuz da katılmış bulunmaktadır.

Proje kapsamında Beslenme Ve Hareketli Yaşam Ekibi ve Beslenme Dostu Okul Projesi Yıllık Planı oluşturularak çalışmalara başlanmıştır.

HEDEFLERİMİZ

1-"Beslenme Dostu Okul Projesi" ile öğrencilerin, sağlıklı beslenme ve hareketli yaşam koşullarına teşvik edilmesi,

2- Okullumuzda sağlıksız beslenme ve obezitenin önlenmesi için gerekli tedbirlerin alınması.

3- Veliler ve öğrencilerde hareketli yaşam konusunda duyarlılığın arttırılması.

4- Sağlıklı beslenme ve hareketli yaşam için yapılan iyi uygulamaların desteklenmesi

5- Okul sağlığının daha iyi düzeylere çıkarılması için çalışmalar yapılması.

6- Sağlıklı bireyler yetiştirerek öğrencilere dengeli beslenme alışkanlığı kazandırma ve öğrencilerin dengeli beslenmeyi bir hayat felsefesi haline getirmelerinin sağlanması

Bu bağlamda okulumuzda 2017-2018 öğretim yılı için Beslenme Dostu Okul Projesi kapsamında çalışma planı uygulanacaktır.

Kas

10 Kasım Atatürk´ü anma günü ve Atatürk haftası. Türk milletinin büyük kahramanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk´ü vefatının 79. yıl dönümünde saygı ve rahmetle anıyorum.

May

Okulumuz 6/A sınıfı öğrencisi İrem TERMİSİN İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından organize edilen Çocuk Dostu Şehir Projesi kapsamında düzenlenen Masal Yazma Yarışmasında ´SARMAŞIK DÜNYA ´ adlı  masalıyla 1. olmuştur.Ödülü olan bisiklet İlçe Kaymakamımız Sayın İbrahim ÇENET tarafından takdim edilmiştir.Başarısından dolayı öğrencimizi ve ailesini tebrik ediyoruz.

OKULUMUZ 6/A VE 7/A SINIFI ÖĞRENCİLERİNİN HAZIRLAMIŞ OLDUKLARI MÜNAZARA

KONUSU;BAŞARIDA ZEKA MI? YOKSA ÇALIŞMAK MI? DAHA ÖNEMLİ.

KAZANAN ;BAŞARIDA ÇALIŞMA DAHA ÖNEMLİ  GRUBU